80 Dagar kvar till URF.

Det stämmer, nu är det bara 80 dagar kvar. Jag längtar oerhört mycket. Jag räknade lite på hur länge det är kvar, lite mer detaljerat.

Det är faktiskt bara

11, 4 veckor!
Eller 1 920 Timmar!
Eller 115 200 Minuter!Men tills dess kommer det hända mycket, det är konserter att vänta. Vi kommer köra nedräkning här på bloggen genom artister på djupet, inför urf, skivrecensioner med mera.

Gyptian & Lutan Fyah !

Ett av mina favoritklipp från youtube. Detta är en freestyle mellan Gyptian & Lutan Fyah. Det här klippet speglar verkligen en skön stämning och glädje.

För er som vill veta så heter riddimet "Down in Jamaica". Det ska tydigen vara rootsbandet Culture som tagit fram riddimet.


Video, Anthony B Medley!

Detta är ett medley med Anthony B. Inspelad 1995.


Intervju med Morgan Heritage

En radio intervju som Morgan Heritage gjorde i Amsterdam för att promota deras nya platta "Mission In Progress"


Dagens Tune Sizzla - Praise Yeh JAH

En av Sizzla`s bästa låtar enligt mig, från albumet "Praise Yeh Jah" från 1997


Praise yeh JAAAAAAAAAAAHH!!!

S


Nytt från Groundation!

Ett nytt album är i görningen med otroliga Groundation
Groundation`s Marcus Urani och Harrison Stafford är i Washington DC och jobbar med Jim Fox för ett sidoprojekt, ett album som planeras släppas nu i sommar.

Projektet ska tydligen gästas av Leroy "Horsemouth" Wallace på trummor, 2008 års Grammy nominerade Will Bernard på gitarr och så Groundations egen Harrison Stafford på sång och gitarr, Ryan Newman på bas och Marcus Urani på keyboard.
Ser fram emot detta album då Groundation är ett av mina personliga favoritband.

Bless

S

Best of platta med Sizzla

Greensleeves Records släpper ett Best Of Album med Sizzla.
Från Bobby Digital productions på albumet Black Woman and Child 1997 till Xterminator med Royal Son of Ethiopia 1999, Philipp "Fattis" Burell med Ghetto Revolution 2002, Don Corleon med Rise To The Occasion 2003 och Soul Deep 2005 så släpper Greensleeves ett best of album på 21 låtar med namnet The Journey.
Det innehåller Sizzla`s största låtar som "Praise Yeh Jah", "One OF Tose Days" och "Thank You Mama" för att nämna några.
Albumet släpps 24 juni

SDagens Tune Israel Vibration - Vultures!

En av låtarna jag gärna hade hört på deras spelning, men man kan inte få allt ;)
Det här är från " Reggae on the river 2004 "

Blessings


Uppsala Reggae Festival Artistsläpp 4?Nu är det bara 83 dagar till Uppsala Reggae Festival 2008! Vi har fått se riktigt tunga artistsläpp men som ni vet så är artistlistan bara halvfull.

Frågan vi ställer er är vilka TVÅ stora artister tror du kommer visas på nästa artistsläpp?

Själv säger jag Richie Spice och Elephant Man.

/Marcus

Dagens Tune The Congos - Fisherman

Mer gung än såhär kan det väl knappast bli :) The Congos - Fisherman

Bless
S


Anthony B släpper nytt!

Den 13 maj släpptes Anthony B`s nya platta. Den innehåller 17 spår och den är förmodligen av samma klass som alla hans andra album. Albumet heter True Rastaman och finns på diverse online butiker

Recension kommer!


Svensk TV goes Reggae!

Bredbandsbolaget har under en tid haft två olika reklamer rullandes på "the tube". Dessa har nog inte undgått någon. För er som inte har vetat om att det är Barrington Levy som gör låten så har ni här videon./Marcus

Jah Cure och Beres Hammond turne i sommar!Stockholm

Jah Cure och Beres Hammond spelar i sommar på Tyrolen, Stockholm den 3e Juli på Gröna Lund.

Malmö
Jah Cure och Beres Hammond kommer i sommar till Malmö för första gången någonsin. Den 4 juli uppträder de båda jamaicanerna på Moriskan i Folkets Park. Biljetterna släpps på Kulturcentralen.nu, torsdag 15/5.

Några dagar innan Sverigebesöket släpps Jah Cure´s nya album där artister som Sean Paul, Busta Rhymes, Stack$, Enrique Iglesias och Lil Wayne medverkar. Beres Hammond, Jah Cure´s gamla mentor, är den enskilt största sångaren i Jamaicas historia med flest listettor av alla jamaicanska sångare någonsin.

/Marcus

Intervju med Bob Marley

Bildkvallen blir skum ett tag men det ger sig, den här intervjun är från Landmark Theater, New York 3 Juni 1978

Blessings

S

Inför URF, Junior Reid!

En av de första att bli klar för URF och Sundance var Jamaicanen Junior Reid. Vi har tittat närmare på Reids karriär.

Junior Reid född Delroy Reid föddes den 3e Juni 1965 i Kingston. Denna reggae och dancehall artisten, är nog mest känd för låtarna "One Blood" och "Funny Man". Det folk känner till mest om Reid är att han var den som ersatte sångaren Michael Rose i rootsbandet Black Uhuru.Musikkarriär

Junior Reid växte upp i West Kingston's Waterhouse distrikt, kännt att vara en av de farligaste platserna på Jamaica. Det var i den politiskt turbulenta sena '70tal som han först spelade in sin första singel "know Myself" vid 14 års ålder, producerad av greensleeves. Han gick sedan vidare till att forma sitt egna band, The Voice of Progress och efter en lokal hit med "Mini-Bus Driver" så vann gruppen lokal i form av ett album med samma namn.

I början av 80 talet spelade Reid in ett antal låtar för Sugar Minott. Dem blev väldigt polulära och låten "See How Me Black See How Me Shine" var ett upplyftande och stolt uttalande som blev en hymn till ungdomar i gettot .

1983 var Reid involverad i dödsskjutningen av reggaesångaren Hugh Mundell, de färdades i samma bil i Kingston. Efter Mundells död så tog Reid sin begåvning till King Jammy's Studio på St Lucia Road där hans framgång snabbt steg.

"Boom Shacka Lacka" var Reids första hit vilket i sin tur ledde till ett exceptionellt album. Reid slog igenom med ett antal singlar, bl.a. "Youthman", "Bank Clerk", "Sufferation", "Give Thanks and Praises" och "Higgler Move".

Reid fick chansen att nå en bredare publik genom ett erbjudande att ersätta sångaren Michael Rose i Black Uhuru. Som en stark anhängare till Black Uhuru och med liknande sångstil, smög sig Reid in Rose skor med lätthet. Reids första platta med Black Uhuru, "Brutal", mottogs väl av alla. Två år och två album senare, kände Reid för att skapa eget material vilket ledde honom till avhopp från Black Uhuru och tillbaka till King Jammys Studio.


Senaste Arbete

Reid har gjort ganska mycket musik för eller med hiphop artister, först av gruppen Wu Tang Clan och låten "One Blood Under W", som släpptes i slutet på 2000. En rad artister har därefter samarbetat med Reid, däribland Sean Paul, Fat Joe, Faboulus, Lil Wayne och nu senast DMX med låten "Bad Boy".

Reid spelade på Mims' "This Is Why I'm Hot (Remix)" från hans debutalbum MIMS (Music is my savior). Detta var en av de mest populära remixes under 2007. Han har nyligen gjort en låt med Jim Jones, Max B och Mel Matrix kallad "What A Gwan", som har ett sample från Barrington Levy's "Black Roses".

Den 18e november förra året sjöng Reid med Alicia Keys på American Music Awards. Reid finns också med på en remixversion av Alicia Keys single "No One".Själv har jag inte lyssnat så mycket på Reid, vet inte riktigt varför. Men efter denna djupdykning så vet man att han har mycket erfarenhet och talang. Vi hoppas att spelningen på urf blir tung och att Reid verkligen visar vad han går för. Tills dess ska jag lova att ha lyssnat igenom hans låtar lite mer.

/ Marcus

Dagens Tune The Gladiators - Soul Rebel!

En skön cover på Bob Marleys "Soul Rebel"

Enjoy

Bless

S

Dagens Tune, Junior Reid - One Blood!

Junior Reid är klar för URF. En djupgående artikel om Junior Reid "Inför URF" kommer snart på bloggen. Håll utkik!Reggae Sundance Förköpsbiljetter!

Sedan den 7e Maj har man kunnat köpa biljetter till Reggae Sundance festival i Holland.

Information
Förköp                                                                           Vid dörren

Helgbiljett               € 60 = 557 kr (excl. fee)                 : € 70 (650 kr)
Biljett Lördag         € 35 = 325 kr (excl. fee)                 : € 40 (371 kr)
Biljett Söndag        € 35 = 325 kr (excl. fee)                : € 40 (371 kr)

Biljetter köper ni här:


Artister som tillkommit i listan.

• Burning Spear
• Morgan Heritage
• Jimmy & Tarrus Riley
• Duane Stephenson
• Ken Boothe & No more Babylon
• Luciano

/Marcus

Krönika - Israel Vibration & Roots Radics Band !

Så var vi på väg till Kägelbanan igen då. Men den här gången är det inte "My Princess gone" eller "Rasta still de bout" som spelas i bilen utan låtar som "cool and calm", "same song" och "voulters", det är dags för Israel Vibration. Efter att ha sett Israel vibration på URF06 och många timmars spelande på stereon såg vi alla fram emot spelningen igår 12/5 på kägelbanan, södra teatern.

Betyg: ® ® ® ® (4 / 5)

Som förra besöket så startade kvällen i det lounge liknande rummet med en kall öl efter den 10 mil långa bilfärden och även denna gång så var det sköna vibes direkt.Efter ett litet tag gick vi in i konsertlokalen för att ta plats, en skiva gick med tunga tunes och folk började röra på sig mer och mer. Ca 22.00 så gick bandet på scen och började jamma och stället började gunga i takt, efter några låtar från (R.R.B) Roots Radics Band så kliver så Cecil Spence (Skelly) och Lascelle Bulgin (Wiss) på scen och iaf jag fick gåshud, här var dom, två levande legender bara några meter ifrån oss.

Spelningen rullade på med låtar som, "are you feelin irie" och "ball of fire" och allt var verkligen irie.
Det jag tänkte på under hela spelningen var hur bekväma dom båda såg ut med varandra, dom har ju trots allt spelat tillsammans i 30 år, och även ledgitarristen såg ut att stortrivas på scen. Jag hade hoppats på att få höra "Rudeboy shufflin", "cool and calm" och "same song" men ingen av dessa spelades, förmodligen för att dom är ute och promotar sin ny skiva, så, många av sångerna som spelades kände jag inte igen, men det var fortfarnade en lysande konsert med ett av de största rootsband som fortfarande spelar. Jag tror fortfarande att jag kan känna Israels vibrationer genom min kropp även idag.

Blessing

S

Reasoning med Joseph Hill

Joesph Hill talar om sanningenJah Mason släpper ny skiva!

Jah Mason - No Matter The Time

Redan ett år efter släppet av albumet "Life Is Just A Journey" släpper nu Jah Mason "No Matter The Time". Ett 13 spårigt reggae och dancehall album, producerat av Vikings Production. Albumet är mixat och inspelat på Jamaica hos Black Scorpio Studio.

- Update -

Albumet finns i butik och på Itunes store.
» Ta mig till Itunes store

Dagens Tune, Barrington Levy - Murderer!

Dagens tune kommer från Barrington! Låten murderer har några år på nacken. Därför postar jag orginalet och en liveversion. Jag måste nästan säga att han gör den minst lika bra idag som då. Till och med att den är lite bättre nu eftersom han har fått lite mörkare röst.

Orginalversion


Live

Reggaewagon Makeover!

I helgen var det dags att förvandla vår fina husvagn till Reggaewagon. Lördagen började 09.30 med en rejäl tvättning av den 31 år(!) gamla vagnen. Som ni ser på bilderna hade tiden gjort sitt. Som tur var så gick det med vanligt vatten och lite målartvätt få bort det mesta. Taket gjorde vi med hjälp av stråborste rent på 2 timmar.

Efter det bar det av till stan för att köpa färg. Hela paket gick på 1690 kr. Förutom färg så köpte vi lite andra nödvändiga saker som vi tänkte kan vara bra att ha i vagnen. På ÖB så köptes en 10 Liters dunk (för vatten), Minigrill och en ny trevlig dörrmatta.

Vi hade planer på att få husvagnen klar. Men självklart kan inte ett så stort projekt som detta gå felfritt. En av färgburkarna innehöll helt fel färg. Vi fick helt enkelt avsluta för helgen och vänta på nästa.

Invändigt har det också hänt en del. Dörrar och luckor har blivit vitmålade. De gamla fula gardinerna har tagits bort helt. Mycket nytt ska ske, t.ex. ska vi klä om alla kuddar och soffor. Ytor ska slipas till och metallytor ska putsas upp. Bilder från insidan kommer! Vi vill ju inte avslöja allt direkt ;)Planer till helgen:
• Färdigmåla vagnen
• Stencilmåla *hemligt* motiv
• Putsa insidan
• Skriva inköpslista till inredningen

/Marcus


Stephen Marley Till Sverige!Ja nu är det klart. Stephen Marley kommer till Sverige. Det vi vet är att han ska ha konsert i Malmö den 19e Augusti. Biljetterna släpps på onsdag den 14 Maj. Uppdateringar kommer! Så håll koll på bloggen!


 - UPDATE -

Information
KB tisdag 19 Augusti

Öppet: 21:00-01:00
På scen 22:00
Pris 240:- ink se avg
Förköp? Ja
www.ticnet.se 077-170 70 70
www.kulturcentralen.nu 040- 10 30 20
Biljettsläpp 14/5 klockan 09:00
Åldersgräns 13 år


Uppvärmning Israel Vibration!Ikväll spelar Israel Vibration på Kägelbanan i Stockholm. Vi värmer upp med lite videos!

Feelin Irie


African Unification


Livity in the hood


/Marcus

Dagens Tune, Förra Årets Tune!

Tarrus Riley vann årets låt med "She is royal". Så varför inte låta den vara dagens tune. Jag tycker låten är okej. Inget jag fastnade för direkt. Vad tycker du?


Vinnare av International Reggae & World Music Awards!

Vinnarna av den 27e upplagan av International Reggae & World Music Awards är korade!
Här är summeringen:

Best Male Vocalist Tarrus Riley

Best Female VocalistEtana


Entertainer of the YearMachel Montano

Recording Artist of the YearBeenie Man


Best Song – "She Is Royal" - Tarrus Riley

Best CD – "Mind Control" - Stephen Marley


Best Crossover Song - "Beautiful Girls" - Sean Kingston

Best Gospel Song - "Lava Ground" - Prodigal Son

Best Female D.J./RapperQueen Ifrika

Best Male D.J./RapperBeenie Man

Best New EntertainerSean Kingston

Best Calypso/Soca EntertainerMachel Montano

Best African EntertainerLucky Dube - Post Humous

Best Soukous Entertainer - Papa Wembe

Best Hip Hop/R&B Entertainer - Rihanna

Most Outstanding Stage PersonalityMachel Montano

Best Music VideoShaggy "Church Heathen"

Best Poet - Mutabaruka


Most Educational Entertainer Buju Banton

Most Outstanding Show BandMorgan Heritage

Most Consistent EntertainerFreddie McGregor

Most Promising Entertainer Ky-Mani Marley

Most Improved EntertainerJunior Reid


Best Instrumentalist - Dean Fraser

Best Backing BandLive Wyya

Most Popular SelectorMighty Crown

Concert of the Year - Reggae Sumfest

Promoter of the YearSumfest Production

Producer of the YearStephen McGregor

Songwriter of the YearStephen Marley


Selassie I Award for Spiritual Service through MusicTony Rebel

Community Service AwardCapleton

Marcus Garvey Humanitarian Award - (a) Ziggy Marley, (b) Jay-Z

 

/Marcus

 

 


Keep it burning


/Marcus


/SebastianBob Marley Dokumentärer

Här är första delen ur en riktigt bra dokumentär om Bob Marley. Dokumentären heter "Rebel Music - The Bob Marley Story" och finns att se på youtube.För er som är intresserade av att se mer dokumentärmaterial om Bob Marley så har vi sammanställt en lista nedan.

Dokumentärer som finns att köpa på DVD:
• Bob Marley - Rebel Music
• Bob Marley - Legend
• Bob Marley - Spiritual Journey
• Bob Marley - Music In Review
• Bob Marley - Time Will Tell
• Bob Marley - Music In Review
• Bob Marley - Catch a fire


När vi ändå är inne på dokumentärer om Bob Marley så kan vi, för er som inte redan visste, avslöja att oscarsvinnaren Martin Scorsese har skrivit på om att göra en dokumentärfilm om Bob.

Martin Scorsese


En titel finns ännu inte men ett premiärdatum för filmen har fastställts till den 6 Februari 2010, vilket är Bob Marleys 65 årsdag.Filmen har stöd från Marleyfamiljen och sonen Ziggy ska vara med i produktionen som exekutiv producent.

Jag tror att detta kommer bli en betydligt mer omfattande och bättre dokumentärfilm än någon annan tidigare. Eftersom jag första tydde det som att Scorsese ska göra en film med skådespelare så fick jag lite funderingar. Om det är nu är så att dokumentären ska utspelas som en film med skådespelare. Vem ska då spela Bob Marley? Jag skulle nog helst se någon av hans söner. Just nu känns det som att Stephen skulle passa väldigt bra in i rollen. Vad tycker du?

/Marcus

Bob Marley memorial


Idag är det 27 år sedan Robert Nesta Marley dog. Vi uppmanar alla fans att tända ljus för att hedra en av världens genom tiderna största musiker.

Biografi

Robert Nesta Marley föddes den 6 februari 1945 på landsbygden i Rhoden Hall på norra Jamaica. Hans mor var en 18-årig svart flicka vid namn Cedella Booker. Hans far var vit: kapten Norvan Marley, en 50-årig kvartersmästare i det brittiska västindiska regementet. Paret gifte sig under graviditeten, något som på den tiden inte sågs med blida ögon av vare sig svarta eller vita jamaicaner. Fadern lämnade snart hustrun och sonen, och även om han betalade undehåll räckte resurserna bara nätt och jämt till för Cedella och Bob som flyttade runt på landsbygden mellan olika jobb i provinsen St Ann. Fadern försvann snart fullständigt ur Bobs liv, och vissa författare av biografier över Bob Marley har givetvis försökt koppla ihop Marleys senare dyrkan av Haile Selassie med barndomens ouppfyllda längtan efter en fadersfigur.År 1958 lämnade Bob Marley och hans mor i likhet med tusentals andra fattiga landsbygden för att söka lyckan i huvudstaden Kingston. Verkligheten var dock att Kingston hade mycket lite att erbjuda. Nykomlingarna lärde sig fort att Kingston som en möjligheternas stad bara var en illusion, men de allra flesta återvände trots allt inte till landsbygden. I stället växte kåkstäder upp som Jonestown och Trenchtown. Även Bob Marley och hans mor hamnade i slummen i Trenchtown och modern försörjde dem båda genom tillfälliga arbeten., och en tid var modern sambo med Neville O'Riley Livingston (senare känd som Bunny Wailers far – Bunny Wailer och Bob Marley var således styvsyskon och hade ett stort gemensamt intresse i sång och musik.De Sista Åren

 

År 1977 slog Bob Marley upp en gammal tåskada under en fotbollsmatch tillsammans med sina vänner. I Miami i juli samma år fick Bob Marley diagnosen Malignt Melanom, dvs. hudcancer – en sjukdom som till 97 procent drabbar ljushyade människor. Läkarna i Miami rekommenderade amputering, något som Marley vägrade av religiösa skäl. Dessutom hävdade han att han kunde få svårt att uppträda på scenen med en amputerad stortå.

 

 

De följande åren arbetade Marley hårdare än någonsin. Han släppte LP-skivorna Kaya (1978), Babylon By Bus (1978), Survival (1979) och Uprising (1980), och på den sistnämnda skivan hörs tydligt hur rösten förändrats pga. cancern som givit upphov till metastaser. Han turnerade mer än någonsin Det enda som är känt är att Bob Marley avled på grund av skador som orsakades av tre tumörer; en i hjärnan, en i lungorna och en i magen.

 

1980 döpte Robert Nesta Marley i den etiopiska ortodoxa kyrkan om sig till Berhane Selassie, ett namn som betyder "treenighetens ljus", och syftar på hans önskan att sprida budskapet att Haile Selassie är en inkarnation av Gud över världen.

 

Bob Marley ligger nu begravd på Jamaica, i kommunen Nine Miles där han föddes, och många vallfärdar idag till graven.

/Marcus

Dagens Tune, Bob Marley - No Woman No Cry


Dagens Tune, Dezarie - Gracious Mama Africa

En otroligt skön låt enligt mig, musik av Midnite

Bless

SKommer på bloggen!

• Inför URF med Junior Reid!

• Inför URF med Morgan Heritage!

• Uppdateringar kring REGGAEWAGON, som får sig en rejäl makeover i helgen!

Förutom detta så kommer vi självklart posta dagens tune, musiktips och andra intressanta nyheter inom reggaescenen!

Finns det något speciellt ni vill att vi ska skriva om? skriv en kommentar eller kontakta oss via startsidan!

Ha det bra

/Marcus

Jimmy Cliff till Debaser i Juli!JIMMY CLIFF

Den jamaicanska sångaren Jimmy Cliff slog igenom 1969 med låten "Wonderful World, Beautiful People". Låtarna "You Can Get It If You Really Want" och "The Harder They Come" från filmen The Harder They Come (1972), där Jimmy Cliff också spelar huvudrollen, var båda oerhört betydelsefulla för reggaens genombrott bland den internationella publiken.

Jimmy Cliffs version av Johnny Nash's ”I Can See Clearly Now”, från soundtracket till filmen Cool Runnings blev en hit 1993. “Higher and Higher” från 1998 är också en av hans mer välkända låtar.

På albumet ”Black Magic” från 2004 sjunger han duett med Sting, Annie Lennox, Kool And The Gang, Joe Strummer och Wyclef Jean.

Spelningen hålls på Debaser på Medborgarplatsen.

Tisdag 1 Juli
Insläpp: 19:00
Spelning: 20:30
295 KR + SERVICEAVGIFT
18 ÅR

Dagens Tune, Bob Marley & TW - Stop That Train!

Eftersom att de snart är memorial för Bob Marley som dog den 11 Maj 1981 så kommer vi köra en hel del Bob låtar denna vecka.

Dagens Tune går delvis till Rickard, en bredrin som i Tisdags fyllde 22 år. Detta är en av hans favoritlåtar med Bob & The Wailers.


Reggaekväll för Norrköpingsbor!

För er som bor i Norrköping är det i helgen(Lördag) reggaekväll på Otten.


First Light @ Contrast Eskilstuna 24/5

Som flyern säger:Artister till URF08?

Satt och funderade nu på morgonen hur många fler artister man kan hoppas få se på URF2008. Sökte därför efter en lista där man ser antalet artister från förra året och nu. Jag satte ihop dessa två bilder och titta skillnaden! Det finns många olika teorier efter att ha sett detta. (Eftersom det redan är väldigt bra artister klara för URF08 så undrar man ju).

Förmodligen kommer det sjukt stora artistsläpp snart, eller precis innan festivalen. Eller så blir helt enkelt inte lika många artister detta år, att de och kanske satsar på att få hit riktigt tunga namn istället. Hur som helst så tror jag att det kommer bli en riktigt, riktigt bra festival i år igen.

_______________________________________________________

Dagens Tune, Groundation - Babylon Rule Dem!

Onsdagens tune kommer från Groundation. Riktigt bra låt, det bästa med den är speltiden; 7 minuter!

/MarcusIntervju - Richie Spice!


Richie Spice har precis släppt sitt fjärde album "Gideon Boot" med skivförlaget Fifth Element Records. Angus Taylor på United Reggae fick en chans att prata med Richie om albumet och vad som motiverar honom i livet.

Singeln "Gideon Boot" släpptes redan 2006. Var det alltid planerat att du skulle ha med låten i albumet?

Oh ja, det var planen enda från början.


Namnet på albumet kommer från "the Book Of Judges". Vad betyder berättelsen för dig?

Ja, vad det betyder för mig, Gideon Boot som är namnet på albumet och låten representerar att berätta för folket att dem ska samla sig, få huvudet klart, fysiskt och spirituellt för den nästa generationen. Visa genom att vara ett gott exempel för den unga generationen.

 

Berätta lite om det nya albumet.

Albumet är producerat av executive producer Bobby Digital, den innehåller 15 låtar, men också två andra producenter… Flavour, som gjorde Di Plane Land, men också Arif Cooper med The World Is A Cycle. Femton låtar med olika stämningar, olika melodier, och olika texter som talar om diverse problem.

 

Berätta lite om låtarna på albumet.

Vi har låten Let’s Go som är en kollaboration med Gentleman. Getting Harder är en låt om världskrissen, likaså Make Up Your Mind och Di Plane Land...


Hur är det att komma från en så musikalisk familj?

Det va kul för vi växte upp på en gård, bröder och systrar med mamma, självklart kunde det bli småtjaffs men det löste sig snabbt, så vi kunde leva kärleksfullt igen. Det var "vibes", det var njutbart eftersom alla inblandande lärde varandra(each one teach one). Likadant blev det i musken, eftersom min far var en så discipinerad man, visade han oss att vi måste lära varandra som bröder och systrar att leva tillsammans som "bröder och systrar".

 

Vad spelas på Richie Spices stereo just nu?

All möjlig musik. Eftersom att jag är en musikfreak så lyssnar jag på allt möjligt för att få olika idéer och inspiration från olika stilar.


Blir du nervös när du ska upp på scen?

(skratt) Jaa… ibland, men så fort du börjar spela med publiken och de visar dig kärlek så känner man sig fri.


Har du nått att säga till dina fans?

Ja, jag säger som alltid, "Care for the Youths", för utan dem så blir det ingen ny värld. Så vi säger till de unga; "Vad du än gör, var säker på att det är något positivt, försök alltid att göra det bästa i det du gör, ha alltid stark tro och självförtroende och vet att Jah lever, gott över ont och liv varje gång.


Tack för denna pratstund.

Tack själv. Respekt och tack för att ni stödjer Richie Spice music och "black music".

 

World is a Cycle - Från Richie Spices nya album Gideon Boot
/Översatt av Marcus


Inför Israel Vibration den 12e !

På måndag den 12e Maj spelar ingen mindre än Israel Vibration på Kägelbanan i Stockholm. Spelningen går till minne av Bob Marley som dog 27 år sedan den 11 Maj.

 
ISRAEL VIBRATION & LEGENDARY ROOTS RADICS BAND

Israel Vibration


Måndag 12th Maj (Show Time 21:30)
Kägelbanan (Södra Teatern) Mosebacke Torg 1-3

 

Israel Vibration formades 1975 och var från början en trio som inkluderade de tre nära barndbomsvännerna: Cecil "Skelly" Spence, Lacelle "Wiss" Bulgin och Albert "Apple" Craig (som lämnade gruppen 1997). Israel Vibration ses som en av de bästa rootsband någonsin i Jamaicas historia. Alla tre blev vid ung ålder sjuka av polio vilket ledde till deras möte vid Mona Rehabilitation clinic. Efter mer än 30 år i musikbranschen verkar Israel Vibration inte visa några planer på att lägga ned.

 

Biljetterna köper ni hos: Soundkilla Records, S:t Eriksgatan 48
tel. 08-6541400, och: www.sodrateatern.se
230kr + fee. (290kr vid dörren). Age: 18.
Dörrarna öppnas: 20:00-01:00. (OBS! Konsertstart 21:30)

 

Vi ser fram emot en riktigt tung och skön spelning med Israel Vibration på kägelbanan. Vi ses där!


/Marcus

Dagens Tune Burning Spear - Marcus Garvey!

Den här låten är kort och gott så jävla bra och måste bara vara dagens tune!!

Bless

S

Sanna ord om TV

OK, denna video har inget med reggae att göra men jag tycker att den är värd att se för den säger allt om Televisionen (the tube), något vi tittar alldeles för mycket på

Bless

Motiv på Huvagnen? Omröstning!

image51
Ja, för er som är nya på bloggen så kan ni läsa lite längre ned om vårat projekt "Reggaewagon".
Vi har köpt in en Polar 530 som ska göras om till reggaewagon. Vi har många planer men nu vänder vi oss till er läsare i frågan om målning av motiv.

Frågan lyder:
Vad ska vi måla för motiv på sidan av husvagnen?

1. Bob Marley

2. Peter Tosh

3. Bob och Peter Tosh

4. Inget av dem, gör detta istället:

Skriv svaret som kommentar! (Exempel. 2. Peter Tosh)

Cali P i intervju om sin nya skiva!

image50

För ett tag sen postade jag ett tips om cali p och hans låt high grade. Idag kan man se en intervju med Cali P på reggae.ch. Han berättar i intervjun om sig själv och hans nya skiva "Lyrical Faya" som släpptes för tre dagar sedan. Jag har tittat runt på internet och som det ser ut nu så finns albumet inte tillgängligt via svenska skivåterförsäljare. Däremot så finns den via digital nedladdning från Itunes Store. Priset där ligger på 90 kr!

Som ni alla vet vi det här laget så blev Cali P klar för URF vid förra artistsläppet. Något som gjorde mig väldigt glad. Jag tror Cali P kommer växa snabbt och bli en av de större artisterna detta år.

/En av oss med lite mer tid

Hårt arbete

Jag kommer vara upptagen med jobb i ca 1 vecka framöver pga av att vi bygger om på arbetsplatsen, men misstro ej, min bror kommer uppdatera så ofta han kan och någon gång nästa vecka kommer jag återigen att sitta bakom tangenterna, så ha överseende med om vi inte lägger ut så många inlägg som vanligt..


Blessed love, Selassie I guidning

Sebastian

image49

 


Dagens Tune Jah Shaka - Live Japan

En sköning med Jah Shaka när han lirar nere i Japan, hoppas kan kommer till URF .

Bless

STungGung på RAW - Eskilstuna

Idag, lördag (3/5) så kommer det spelas reggae, dancehall på RAW i Eskilstuna

Taget från www.skawars.nu :

                     

"Nu är det åter igen dax för TungGung att arrangera en clubkväll.

Denna gång blir det på Raw Bar, Gamlatullg. 3 i Eskilstuna.

21.00 - 02.00, Fri entré till 23.00, därefter 60,-

25´an i baren fram till 23.00.

DJ´s:

Torsha

Yoggi B.

Alex (Öland Roots)

Musik: Reggae / Ragga / Dancehall

Välkommen!!"


 

Alla som bor i E-tuna som lyssnar på reggae eller dancehall bör komma dit, kommer nog bli en irie kväll


 

Bless


 

S

Arkivet!

Här kommer ännu en påminnelse till alla nya och gammla läsare om att det finns massor med trevlig läsning under Arkivet ;  På djupet, Inför URF, Dagens Tune, Konsert info, Konsert recesioner mm mm
Och glöm inte kommentera


Bless

S

Dagens Tune, Mr Easy - Strangest Thing!

Idag vaknade jag så där som jag väldigt ofta gör. Med en låt spelandes i huvudet på mig. I morse var det verkligen lätt att välja dagens tune. Direkt när jag slog upp ögonen hade jag låten i huvudet, och den va så bra att jag hoppade upp ur sängen och sprang efter min iphone för att lyssna.

Dagens tune Mr Easy  - Strangest Thing/Marcus

Anthony B släpper ny skiva!

image48

Anthony B skriver idag på sin myspacesida att han släpper en ny skiva; "Life Over Death". Skivan kommer dock endast att finnas för digital nedladdning. För att få tag på skivan kan man antingen besöka www.anthonyblifeoverdeath.com eller klicka in på Itunes store. Släppet sker den 5e Maj.

Tracklistan:
1. Anthony B Coming To Life (Intro)
2. Anthony B Time Of Trouble
3. Anthony B Whip Dem Jah Jah
4. Anthony B Life Over Death
5. Anthony B Territory
6. Anthony B Bad From Long Time
7. Anthony B Mama And Rasta (skit)
8. Anthony B Sleeping In The Rain
9. Anthony B Woman Of My Dream
10. Anthony B Satisfaction
11. Anthony B Don't Say
12. Anthony B Tease Her
13. Anthony B Mr Easy
14. Anthony B Caan Do Wi Nuttin
15. Anthony B The Beast
16. Anthony B Childhood Memories
17. Anthony B When You Down
18. Anthony B Nuh Clash Wid Man

Dagens Tune, M. Heritage - Dont' Haffi Dread

Igår kom de tredje artistsläppet på URF. På listan hittade vi Morgan Heritage, vilket gjorde mig riktigt glad. Dagens Tune kommer därmed från Morgan Heritage med låten Don't Haffi Dread.

Morgan Heritage består av följande medlemmar:

  • Una Morgan
  • Roy "Gramps" Morgan
  • Peter "Jahpetes" Morgan
  • Nakhamyah "Lukes" Morgan
  • Memo "Mr. Mojo" Morgan
  • Denroy "Daddy" Morgan


/Marcus

Projekt ReggaeWagon!

Reggae Music meddelar idag att ett nytt stort och relativt dyrt projekt har gått i rullning. Torsdagen den 1 Maj blev skribenterna av denna blogg ägare till en husvagn(Polar 530).

image46

Husvagnen ser just nu inte så jättefin ut men potentialen till att bli hur grym som helst finns. Vi ska från och med idag fram tills Uppsala Reggae Festival jobba med att få husvagnen att bli den coolaste att någonsin parkera på fältet.

Följ med oss här på bloggen för att se utvecklingen av husvagnen.

image47

Ideerna flyger runt i huvudet hos en av skribenterna här på bloggen.


/Marcus

Artistsläpp nr 3 - URF08!!!

Jaha nu fick dom eld i baken :)

Tunga namn

Bless

Simage46

BURNING SPEAR TILL URF08!!!

Enligt Spears officiella hemsida ska han besöka URF 08!!

Har inte varit så lycklig på länge!!

Jah sviker mig aldrig :)

S

image45
(Tack Gordon för tipset!)

RSS 2.0