Barrington Levy's födelsedag!

Idag den 30e April fyller Barrington Levy 44 år. Barrington Levy föddes 1964 i Clarendon, Jamaica. Stort Grattis säger vi på reggae music blogg.
image44

Dagens Tune, Lutan Fyah - Save the juvenile!

Lutan Fyah är en av mina absoluta favoriter. Hans låtar blir bättre och bättre med tiden. Dagens tune heter "Save the Juvenile" och den är likaså en låt som bara blir bättre och bättre.

'

/Marcus

Länka Reggae Music Blogg!

Att blogga är otroligt stort i Sverige och det finns säkert lika många bloggar som människor. Vi får en del besök från andra bloggar som har länkat till oss. Därför satte jag ihop en liten avatar som kan va lite finare att ha på sin blogg.

Det är enkel som attan att lägga in. Gör så här:

Länk:
http://reggaemusic.blogg.se

Länkadress:
<img style="border:0" alt="REGGAE MUSIC BLOGG" src="http://www.artisdesign.se/reggae_blogg.jpg"/>


Så här ska det se ut.
image45

URF - 100 Dagar kvar!

image38

That's right. Nu är det bara 100 dagar kvar! Nedräkningen har börjat och vi  kommer ge er uppdateringar kring festivalen så fort något händer. Tills dess kan vi titta tillbaka o se lite bilder från förra året.

     



Dagens Tune, Marlon Asher - Ganja Farmer!

Denna tisdag kommer dagens tune från Marlon Asher med låten Ganja Farmer.


/Marcus

Burning Spear Acapella - Jah No Dead

Det här är en scen från filmen Rockers

Burning Spear sitter vid stranden och sjunger för Horsemouth efter det att han blivit bestulen på sin motorcykel och han är lite upprörd :)

För alla som inte sett denna film så säger jag bara, ni måste se den!!

JAH NO DEAD!!



Bless

/S

1 111 Besök!

Reggaemusic's blogg har nu legat upp i exakt 20 dagar och vi tycker det har varit väldigt kul med så mycket nytt, t.ex. artist-researcher, hitta nya saker att skriva om och framförallt alla trevliga kommentarer på bloggen.

Jag har tittat lite på statistiken och såg idag att vi har haft exakt 1 111 Besök på de tjugo dagar vi har bloggat hittils. Vi hoppas självklart på en stigande kurva och vi ber er som läser att tipsa era reggaelyssnande polare att tjika in på bloggen.

Vi vill bidra till att göra reggaen större i Sverige, och det ser ut att vara på rätt väg.

/Marcus

Nästa artistsläpp på URF?

image36

Det är frågan. Jag har tillsammans med andra spekulerat en hel del i hur nästa artistsläpp kommer se ut. Redan nu är artistlistan fylld med många bra artister och vi hoppas att de resterande släppen kommer hålla lika bra klass, om inte ännu bättre. Det brukar oftast vara så med de sista släppen kommer de största namnen. Min personlinga lista av de TOP 4 artister jag vill se i sommar ser ut som följande.

1. Damian "Jr Gong" Marley
Troligen den bästa artisten inom reggaen idag enligt mig. Hans musik är så sjukt bra. Damian leverar djupa och bra texter, bra rytm, sköna tunggung och energiska låtar. Bra flow i "rap" och sjungandet. Det vore nog det tyngsta som skulle hända, att Damian stod med på nästa artistskläpp.

2. Pressure Busspipe
Nykomligen med den sköna rösten. Pressure verkar kunna sjunga hur han vill. Djupa toner och plötsligt upp i falsett. Låtarna är egna och medryckande.

3. Morgan Heritage
Extremt musikaliska och jag har alltid velat se dem. Vet att dom var på URF 2006, men då inte fulltaligt på scen. Vore verkligen härligt att se dem i sommar. Jag har en känsla av att detta kommer slå in!

4. Sizzla
Efter att ha sett Anthony B förra året tänkte jag, det kan inte finnas någon med mer energi på scen?! Sen fick jag höra att en artist som inte gör annat än öser genom varje låt är Sizzla. Jag har lyssnat väldigt mycket på Sizzla förut och man vet att killen släpper väldigt mycket skivor. Man kan nästan tro att han gör en låt om dagen. Hur som helst finns det en del riktigt bra låtar i Sizzlas portfölj och jag skulle gärna se en ösig konsert med honom.

Om någon av dessa står på nästa artistsläpp blir det ett glädjeskrik från min sida.

Vilka finns på eran top 4?

/Marcus

Musiktips 2!

image35

1. Pressure Busspipe - Love and affection



2. Richie Spice - Youth Dem Cold


3. Anthony B - Lighters


4. Junior Kelly - Rasta Should be Deeper


5. Khari Kill - Picture of Selassie I

Dagens tune Ijahman Levi - Jah heavy load !!!

Denna låt tillägnar jag Oscar, en trogen läsare

Blessed love bredrin!

S

Ijahman Levi - Jah heavy load

Dagens tune Lutan Fyah - Bad Traffic!!

Dagens tune kommer från Lutan Fyah och låten Bad Traffic, riddimet heter "down in jamaica"

Bless

S


På djupet med SIZZLA KALONJI!

En av de absolut största artiserna i modern reggae idag är Sizzla Kalonji. Sizzla Kalonji heter egentligen Miguel Collins och föddes den 17e April, 1976 i St Mary, Jamaica. Han växte upp med sina djupt rastafari-trogna föräldrar i August Town.

image33
Sizzla vid ung ålder, i början på karriären.

I början på 80-talet, när Sizzla växte upp, kom dancehall soundet och även livsstilen. Sizzla såg noggrant på, samlandes på inspiration till texter. Han startade sin musikaliska karriär vid ungdomsåren. Efter visande på hans röstkapacitet fick han spela ett gig med "The Cavemen" HiFi sound system, där han för första gången fick ett namn för sig själv som en artist. Hans första skiva släpptes av det lilla skivbolaget Zagalou, 1995. Strax därefter gick Sizzla över till Fattis "Exterminator" Burrell. Sizzla turnerade under tiden med roots och culture artisten Luciano, vilket ledde till igenkännedomen till Sizzla som artist.

En stor vändningspunkt i sizzlas liv kom när han jobbade med Fattis Burrell. En rad av framgångrika singlar ledde till Sizzlas debutalbum "Burning Up(RAS)". Något år senare kom Sizzla med uppföljaren "Praise Ye Jah". Han beskrevs som en spirituell budspridare. Sizzla blev en passionerad artist, han bröt gränser och tilltalade dem som ville ha nytt, musik med djup.

Debuten

Hans stora debut kom egentligen först 1997 med albumet(som nu blivit klassiskt) "Black Woman And Child"(Greensleeves). Hans genomslag inom både dancehall och mainstream var stark.
Skivan gick bra och året därpå blev sizzla nominerad till årets artist och hans album hamnade även på listan över 100 bästa album i various magazines.

image34

Sizzla Kalonji har släppt över 45 solo album och över femton kombinations albums, blandade i olika reggae genres. Numret av "mix tapes" är oräkneligt. Han har även startat sitt egna företag "Kalonji Records", ett sätt att visa sin mognad, inte bara som artist utan som skivproducent och affärsman. I ett samarbete mellan hans egna företag, Damon Dash Music Group och Koch Records släppte Sizzla, 2006, hans album "The Overstanding". Denna skiva beskrevs som klok, infekterande och melodisk som hans tidigare album. Det var hans tredje release genom Kalonji Records; efter"Black History" och "Life".

Religiösa Tro
Sizzla tillhör den gruppen av Rastafaris kallade Bobo Ashanti. Bobo Ashanti's står emot alla former av förtryck och modern samhällsslaveri, som har blivit forcerad på dem av Babylon. Sizzlas låtar talar till de fattiga och hopplösa som genomsyrar många på Jamaica och förtryckta ungdomar världen över..

I Juni 2007 skrev Sizzla på Reggae Compassionate Act vilket visar på hans hängivenhet och engagemang till att upphålla den filosofin till kärlek, respekt och förståelse till alla människor som hörnstenarna till reggae music. Reggae Compassionate Act ärt till för att uppnå deras framtidsvision om ett sunt reggae music community.

Listan på vad Reggae Compassionate Act vill uppnå.

* Positive Vibrations
* Consciousness raising
* Social and Civic Engagement
* Democracy and Freedom
* Peace
* Mother Nature
* Equal Rights and Justice
* One Love
* Individual Rights
* Humanity


Sizzla Kalonji spelade till allas önskan på Uppsala Reggae Festival 2006. Jag som inte var där kan bara tänka mig hur bra det var. Hoppas verkligen att energiska Sizzla vill komma tillbaka inom en snar framtid.


/Marcus

Dagens Tune, Bushman!

En artist som jag och bror upptäckte för ett bra tag sen är Bushman. Den första låten vi hörde (Pleasing People) följde med länge och jag ser fortfarande den som en av de bästa någonsin.

Vi vill lyfta fram Bushman för vi tycker inte att han får tillräckligt med uppmärksamhet. Han har en extremt bra röst och texterna har djup och är väldskrivna.

Det vore riktigt kul om det blev lite mer diskussion kring Bushman. Han var och spelade på URF för några år sedan och det vore verkligen irie om han kom hit igen.

Dagens tune heter "Fire Bun a Weak Heart"


image32

/Marcus

Alla artister klara för Öland Roots!

Personligen så är det inget som är så jätte intressant, det skulle väl vara att det är härligt på öland som lockar mest.

Bless

S


Mer ínfo finns på www.olandroots.com


image31

H.I.M Haile I Selassie I

image29



Sanning och vishet från Hans Majestät Haile I Selassie I

S

Dagens Tune, Peter Tosh - Bumbo Claat !

image28

Dages Tune kommer från en artist som knappas behöver någon presentation,
Peter Tosh. Låten "Oh Bumbo Claat"



/Marcus

Dagens Tune, Iqulah - Heavy Load!

image27

Dagens Tune kommer från artisten Iqulah, som förra året spelade på Uppsala Reggae Festival. Dock tror jag, om jag inte minns fel, att han skippade denna låt. Varför kan man undra? Låten är ju enastående. Eller vad tycker ni?

»Lyssna

Reggaehistoria!

Ordet "Reggae"
Vad ordet "reggae" egentligen betyder är mycket omdiskuterat även på Jamaica. De vanligaste tolkningarna är "gräl" respektive "trasiga kläder" eller "lappade kläder" eller helt enkelt "lump". En annan trolig förklaring är att ordet kommer av engelskans "regular"; säger man "regular music" snabbt så blir det ungefär "reggae music". Ordet dök iallafall upp (något annorlunda stavat) i en låttitel för första gången i låten "Do The Reggay" med de etablerade ska-stjärnorna "The Maytals". The Maytals och Toots Hibbert Toots Hibbert är också den som de flesta andra artister ger äran att ha döpt musikgenren. Reggay döptes snart om till reggae, och rytmen blev mer utvecklad och komplicerad än i rock steadyn, och just ovan nämnda roots reggae (roots rock) och kärlekslåtar (senare benämnda "lovers rock") dominerade när 1970-talet tog sin början.

Reggae Music
Under slutet av 1960-talet började musiktexterna spegla samhället och uttrycka allt mer kritik. I början fanns en trallvänlig popreggae med harmlösa texter som tilläts spelas i radion samt de samhällskritiska och religiösa inspelningar som vi idag kallar för roots reggae. Vissa musiker och sångare sökte mening och fann inspiration i Rastafari, vars utövare levt utstötta av resten av det jamaicanska samhället sedan tidigt 1930-tal. Den religiösa kraften, den pulserande rytmen och de kraftfulla melodierna formade tillsammans en unik populärmusik som attraherade lyssnarna och fick alltfler unga artister att bli rastas, trots att de bannlystes både av samhället och av föräldrarna när de lät håret växa ut i dreadlocks, blev vegetarianer och sade adjö till den västerländska civilisationen som de kallade Babylon.

image26
Lee "Scratch" Perry vid kontrollerna vid Blackark.


Trots att reggaemusiken basunerade ut budskapet att Haile Selassie var en inkarnation av Gud (Jah) och att alla svarta borde återvända till drömlandet Afrika, blev reggaen oerhört populär på Jamaica och slog igenom i hela världen. Under 1970-talets första hälft hade hälften av all reggae som spelades in ett rasta-budskap, förmedlade av sångartister eller av s.k. "toasters" talsjungande diskjockeys som levererade allt från nyheter till bibelverser. Den andra hälften var till övervägande delen kärlekssånger, med samma reggae-rytm och ofta väldigt fina melodier som fastnade. Som en följd av inspelningsteknikernas artistiska experimenterande kom duben. En dub-låt var en reggaelåt där man plockat bort det mesta av sången, lyft fram olika instrument (främst bas och trummor) i olika partier i sången och dessutom lagt till ekon och olika effekter, både på instrumenten och på sången. Numera gör man dub-versioner av all slags musik, men den uppstod och utvecklades inom reggaen på 1970- och 1980-talen.

Källa: Wikipedia

Vitamin Riddim!

image25

Efter en framgångrik singel från sångaren Murray Man från Burmingham, Dub Akom, ett Franskt backing band som också producerar riddims kommer snart releasa hans nya serie med hans skivolag Akom records.

Ett helt nytt riddim, inspelat av just skivbolaget Akom Records kommer snart ut på marknaden. Artister och dj's som tagit sig tid att spela in en egen version av låten är Jah Mason, Lutan Fyah och Natty King och Edge Michael.

»Lyssna här (Ny sida öppnas)

 


Dagen Tune, Cali P - High Grade!

image24

En artist som nyligen fått sitt genombrott är Cali P. Cali P är Ursprungligen från Guadeloupe, men nu bosatt i Zurich, Scweiz. Här är en låt från hans debutalbum "Lyrical Faya".

Dagens Tune heter High Grade

»Lyssna på låten
(Klicka på den första bruna spelaren..you'll get it!)

/Marcus

Dagens Tune - Damian Marley !!

Jag och min bror tillhör skaran som vill att Damian Marley ska komma till sverige inom en väldigt snar framtid, dels för hans makalösa musikaliska talanger men kanske mest för hans live framträdanden som är så otroligt grymma :)


Blessed love

S

Damian Marley - Me name Jr. Gong


Inför URF08 - Alborosie!

image25

Alborosie föddes Alberto D`Ascola 1977 på ön Sicilien. Som 16-åring började han bli seriös med sin musik och startade bandet " National Reggae Tickets" och vid 17 års ålder signerar han med BMG och släpper därefter 8 album med gruppen.

Åtta år senare, 2001, lämnar han Sicilien för att resa till landet som påverkat hans liv så mycket, Jamaica.
Han åker ner utan att kunna prata engelska men på något sätt lyckas han överleva på ön som många gånger kan vara brutal mot främlingar, eller som Alborosie säger själv

"Where does your name come from?"
"It's hard to explain. Borosie was what they used to call me. Let me put it like this. My early experience in Jamaica was ? not nice. Borosie was a name they used to call me and it have a negative meaning. So I said ?I'm gonna use this name and mash up the place turn a negative into a positive thing!"

Väl nere på Jamaica träffar han Jhon Baker ex-producent till PM Dawn och börjar sitt arbete med att producera musik. Efter några år har han gjort musik med bland annat Wyclef Jean, Angie Stone, Sisqo, Mano Chao mm

2004 och under namnet Alborosie startade han sitt egna bolag vid namn Forward Music och jobbade med en av sönerna till legenden Bob Marley, Ky-mani Marley, och gjorde låten Burnin and Lootin. Alborosies egna riktiga solo genombrott kom först 2006 med dunder hitten " Herbalist" och Alborosie blir den första vita artisten på bolaget Tuff Gong!
Eter det rullar det på med hittar och featurings med t ex Sizzla, Gentleman, U-Roy mm
Och vem har inte hört låtar som "Kingston town", "Police" och "Call up Jah"

Tvivlar inte en sekund på att Alborosies spelning på URF 08 kommer bli en av de mest sevärda


Alborosie - Herbalist





Bless

S

One Love Peace Consert, 30 år sen!

Imorgon den 22 April är det 30 år sedan som Bob Marley, Peter Tosh, Culture, Jacob Miller och Mighty Diamonds uppträdde på one love peace consert på Jamaica. Bob Marley lyckades under konserten att få premiärministern Michael Manley och ledaren för oppositionen Edward Seaga att komma upp på scenen och skaka hand trots att det fanns en konflikt mellan dem. 

image21

Här är ett klipp från konserten där Bob sjunger Jammin'. Det är något speciellt med detta uppträdande. Det är så starkt. Se bara när blixten slår ned och Bob börjar dansa.


/Marcus

Video med Peter Tosh!

Peter Tosh pratar om att artister inte ska sjunga om fel saker i sina låtar. Han använder de jamaicanska svärorden bumboclaat och blodclaat ganska flitigt.


Dagens Tune - Peoples Choice!

Idag kändes det som att sommaren verkligen är på gång. Riktigt fint väder med mycket sol avnjuts bäst med dagens tune; Ray Darwin - Peoples Choice


Reggae Music !

Hade en liten pratstund med min bror igår kväll angående reggaemusik och dess påverkan på människor.
Tycker det är helt otroligt hur en musik "stil" kan påverka människor så mycket som reggae musik gör, för jag kan säga att reggae har förändrat mitt liv och hur jag ser på olika situationer, personer, händelser mm

Det har även fått upp mina ögon för rastarörelsen. Hela mitt liv har jag kan känt och haft tro om att det finns något högre än mig, något som inte går att förklara eller ta i.
Jag har sökt efter svar och guidning på många olika håll men inte hittat något som tilltalar mig, tills jag fann rasta.

Jag kan säga att jag bara skrapat på ytan inom rasta men det jag lärt mig och det jag känner så har jag äntligen hittat det jag sökt efter.
Det finns många som inte tar en på allvar när man talar om att man känner tillhöringhet och tro till rasta dels för att jag är vit, men som Hans Majestät sa "tills färgen på en mans skin är av lika mycket betydelse som färgen på hans ögon" och när jag tänker på det skrattar jag åt folk med fördomar, för det spelar INGEN roll om du är vit svart gul brun röd orange rosa grön, alla kan finna sig själva och JAH inom RastafarI för vi är ALLA sammankopplade via den Den högste, Hans Majestät Haile I Selassie I den förste.


JAAAH RASTAFARI !!! Prisa Selassie I och låt aldrig elden slockna!

Bränn ner Babylon!!!


S

image20

Dagens tune - Israel Vibration Rudeboy Shufflin

Israel Vibration grundades då de tre medlemmarna Lascelle "Wiss" Bulgin, Albert "Apple Gabriel" Craig och Cecil "Skeleton" Spence träffades på ett rehabcenter för personer med polio.

Israel Vibration är utan tvekan en av de största banden inom roots reggae och vi ser fram emot deras spelning på Kägelbanan i Sthlm

Bless

S

 Israel Vibration - Rudeboy Shufflin


Dagens Tune! (Med världens skönaste video)

Dagens tune kommer från Burning Spear med titeln "Walk". Det har tidigare hållts många omröstningar om att få Spear till URF. Vi får hoppas att han kommer i år.


Denna video måste vara en av de skönaste som någonsin gjorts. Kolla bara Burning Spear när han börjar studsa fram lite lätt. Så cool!

/Marcus

Arkivet!

Glöm inte att det finns massa trevlig läsning i Arkivet

På djupet, Inför URF, Dagens tune mm mm

Blessings

S

Nytt Album Från Etana!

image19

Efter att ha publicerat artister som Richie Spice, Anthony Cruz och Chuck Fender,  presenterar nu det Jamaicanska skivförlaget "5th Element" deras nya artist : Etana.

Född på Jamaica och uppväxt i Miami. Etana kom i kontakt med "5th Element label" 2005 varpå hon beslöt sig för att åka tillbaka till hennes födelsestad. Hon gjorde debut med låten "Wrong Adress" år 2006 och "Roots" 2007. Nu har äntligen tiden kommit för hennes debutalbum "The Strong One". Skivan innehåller 15 roots låtar och ska finnas i butiken den 17e Juni. På skivan finner man självklart låtarna "Roots" och "Wrong Adress" men även en duet med den italienska reggaesångaren Alborosie("Jah Blessings").

Dagens Tune - Bob Marley The Heathen

Ja mannen behöver knappast någon intruduktion

En av mina favorit låtar med Bob

Enjoy
 


På djupet med Anthony B!!

image18


Anthony B, Keith Anthony Blair, föddes den 31 mars 1976 i den lilla sockerlandsbyggden Clarkstown i nordvästliga Jamaica.

Anthony växte upp i en djupt religiös familj och gick i kyrkan både lördagar och söndagar och genom kyrkokören och spontana uppträdanden på gatuhörnen i stan så började han slipa på sin karriär som musiker. Eftersom Anthony växte upp i en djupt troende kristen familj hamnade han i konflikt med familjen då han valde att leva efter rastafari filosofin, hans mamma kallade honom en "blackheart man" och sa åt honom att han inte var välkommen hem om han inte klippte av sina dreads, men Anthony var den han var och kunde inte ändra på sig så han beslöt sig för att flytta till sin moster och morbror i Portmore (en förort till Jamaicas huvudstadstad Kingston).

När Anthony gick i skolan började han bekanta sig med andra unga musiker och började som DJ på ett lokalt Soundsystem. Trots sin unga ålder var hans texter spirituella och starkt socialt medvetna, något som skar sig med dom våldsamma texter som var populärt bland unga dancehall artister vid tidigt 90 tal. En Dj vid namn Little Devon hörde vid ett tillfälle Anthonys kulturella texter och intruducerade honom till producenten Rickard "Bello" Bell på Star Trail Records. Bello, som var en Bobo shanti rasta, blev direkt imponerad av Anthonys vocala talanger.

Anthony spelade in en rad hitts på Star trail t ex,"A De Man", "Hurt The Heart", "One Thing", "Rumors" och
klassikern "Raid The Barn". Flera av singlarna fanns med på Anthonys debutplatta "So may Things" (VP Records)
Anthony släppte sedan många skivor och för varje låt blev han bättre och bättre på det han gjorde och han blev dessutom mer och mer politisk i sina låtar som ofta handlar om the shitstim och politricks.

Anthony B jämförs ofta med Peter Tosh, som förmodligen är den mest militanta reggae artisten någonsin, och Anthony rankar Tosh högt upp på listan av inspirationskällor. Anthony hyllar Tosh genom Tosh`s signatur låt "Equal rights"

"When Peter Tosh sings, you can really feel it, it sounds meaningful, convincing. "I stand for Equal Rights and Justice, that's why I did his song; my music is all about love, purity, not about "downpression", aggression, racism, and maliciousness. "Sometimes you got to sellout your heritage and your culture if you want to make it in their society. We don't need a space in their society. We will always stand for freedom of speech and equal rights
and justice no matter the consequences."

-Anthony B


Anthony B på Reggae On The River 2005 - Raid the barn

Har sett Anthony B två gånger och det är utan tvivel dom två bästa konserterna jag varit på, vilken energi han har, helt sjukt.

Hoppas verkligen jag får se honom igen i en snar framtid

Blessed love

S

Inför URF08 - Chezidek

En av de första stora artisterna att bli klar till URF08 var Chezidek. En av hans hittar de senaste året "Call Pon Dem" som ni kunde lyssna på från gårdagens musiktips, har blivit väldigt stor och har gjort Chezidek större än någonsin.

image17

Chezidek heter egentligen Desbert Johnson och föddes den 20e Juni 1973. Chezi's resa började redan vid barnsålder där han sjöng på skolkonserter och var medlem i färdmaschens i St. Ann's Musikgrupp. Efter hans tid i skolan tog chezidek steget vidare och började sjunga och jobba som Dj på olika dans och talangshows. Bob Marley, Peter Tosh, Jimmy Cliff, Culture och andra inspirerade honom.

Denna soulfulla sångare har alltid haft en förälskelse till kulturell musik och hans afrikanske rötter, vilket ledde honom till Rastafari.

Han lämnade St. Anns för Kingston var han träffade producenten Phillip "Fattis" Burrell från Xterminator Production, där han 2002 spelade in sitt första album kallad "Harvest Time". På skivan finns låtar som "Can't Hear Must Feel", "Breakfree" och titelspåret "Harvest Time", som fick mycket speltid på radio på Jamaica och i Europa.

Chezidek - Firm Up Yourself


Skivor släppta av Chezidek
Firm Up Yourself
Inna Di Road
Rising Sun
Mash Dem Down
Harvest Time

Vi tror och hoppas självklart på en riktigt underhållande spelning av Chezidek.
Nu är det bara 113 dagar kvar!

Call pon dem!

/M

Låttips

image18

Här kommer några av mina favoritlåtar just nu. Tanken med denna post är att vi ska dela med oss av våra favoritlåtar, nya som gamla!

Min lista (Utan inbördes ordning).

Chezidek - Call Pon Dem
» Lyssna här

Bushman - Pleasing People
» Lyssna här

Damian Marley & Stephen Marley - The Mission
» Lyssna här

Lutan Fyah & Josie Mel - Rasta Still De bout (En av mina favoriter all time!)
» Lyssna här

Natural Black - Cry for the people
» Lyssna här

Detta är självklart bara ett urval av mina favoritlåtar just nu. Men vi kommer försöka ge er tips minst en gång i veckan, so stay tuned.

Så, nu får ni tipsa om era favoritlåtar. Kommentera!



Dagens Tune - Music Alone!

Dagens Tune kommer från sångaren Ginjah. Denna låt hörde jag på albumet "The Biggest Reggae One-Drop Anthems 2007",  lite av en smörlåt. Men vem säger att det inte kan var riktigt bra. Lyssna själva.



/M



Inför URF08 - Beenie Man!

King of the dancehall!
image15
Beenie man, född Anthony Moses Davis 22 Augusti 1973 Kingston, Jamaica är en av de riktigt stora artisterna från Jamaica.

Redan som ung grabb visste Beenie att han skulle bli DJ. Efter att ha vunnit Teeny Talantcontest fick han spela in singlen "Too Fancy". 1983 , Beenie man spelar in sitt debut album "The invinceble Bennie man" med producenterna Dillinger och Fathead.

Efter en flera år lång paus från musiken kommer Beenie tillbaka 1992 på Reggae Sunsplash och skapar jubel när han på scen förolämpar den väletablerade Bounty killer, men populariteten blir kortvarig, ett år senare buas Beenie av scen och lämnar Kingston i 1 år.

När han kommer tillbaka har han och Bounty gjort upp och släpper skivan "Guns out" tillsammans. Albumet följdes upp med singeln "No mama no cry" som fördömde våld, det efter att en DJ vid namn Pan Head blev mördad.
Som resultat av påtryckningar av Beenies producenter Sly and Robbie konventerade Beenie till Rastafari kulturen Efter att ha skrivit på för Island Records släppte Beenie sitt mest hyllade album "Blessed"
 1995 släppte Beenie Man en remix av "Under Mi Sensi" (Barrington Levy) i UK, och sedan två duet album med Dennis Brown och Triston Palma (''Three Against War'') och Lt. Stitchie (''Mad Cobra Meets Lt. Stitchie & Beenie Man''). 1996 kom Beenies andra hyllade album "Maestro" som satte fart på hans sjärnstatus i UK. Efter två år, 1998, skriver Beenie på för Virgin Records för att släppa skivor i USA. 

Från mitten till slutet av 90talet dominerade Beenie Man dom Jamaicanska hittlistorna och gjorde sig välförtjänt av namnet "King Of The Dancehall" en titel som en man vid namn Yellowman hade burit i tidigt 80 tal. Efter sitt första skivsläpp i USA 1998 rullade det på med olika feauterings med bla Janet Jackson, Mya och Whyclef Jean och Beenies popularitet har knappast sjunkit dom senaste åren.

Men även en Beenie har hamnat i trubbel, 2004 hamnade han under polisens lupp pga av dom homofobiska texter han sjöng. Efter att en rad homo och männskliga rättighets organisationer krävt handling mot en rad artister för deras homohat propaganda och våldsamma texter så uteslöts Bennie man att uppträda på MTV music award 2004 och 2007 blev det känt att Beenie struntat i att betal skatt, en summa på närmare 4 miljoner SEK
Tycka vad man vill om Beenie mans texter men det finns inget tvivel om att han är en lysande artist och onekligen "King Of The Dancehall"   

 Här är videon "king of the dancehall"
 

Vi ser fram emot en riktigt tung spelning med Beenie man på URF 08

Blessed love
 
S

Reggae World Music Awards

image13

Internationella "Reggae and World Music Awards" är tillbaka på Apollo Theater i New York, USA. Eventet hålls den 4e Maj. Ett officielt uttalade om de nominerade hölls på Hilton Hotel i New Kingston, Jamaica. 

För att nämna några är Tarrus Riley nominerad i 7 kategorier, inkluderande "Bästa manliga sångare" och "Bästa låt, för hitten "She's Royal", Movado är nominerad i 5, däribland Bästa Manliga DJ, och bästa album. Queen Ifrica mottog 3 nomineringar däribland Bästa Kvinnliga Sångare. Tony Rebel är nominated för Emperor Haile Selassie I Award för "Spiritual Sevice Through Music". Beenie Man, Buju Banton, Stephen Marley, Shagg och Sean Kingston mottog alla fyra nomineringar var, medans Kymani Marley och Junior Reid mottog 3 nomineringar. 


Många kända reggae & dancehall artister ska dela micken den 4: e Maj. Bland annat Beenie Man, Kymani Marley, Doug E. Fresh, Sean Kingston, Tarrus Riley, Etana, Dean Fraser, Winsome Benjamin, Queen Ifrica, Mutabaruka, Cecile, Junior Reid och Dwight Pickney. En av de som presenterar under de stjärnspäckade eventet är Buju Banton. 
Organisationen IRWAMA launchade ett officiellt online röstnings system genom deras websida. Internetanvändare har chansen att rösta på varje enskild av de 40 kategorierna fram till den 20:e April, 2008. 

Så börja nu, tiden är knapp! 

/M

Dagens Tune - Jah Jah Crown!

Alborosie är som ni vet klar för URF08. Dagens tune heter Jah Jah Crown.


/M

På djupet med Soldiers Of Jah Army!

Soldiers Of Jah Army är ett band som blivit välkänt, speciellt i sina hemtrakter i USA. Förra året besökte dem URF och vi har tittat närmare på bandet. 

image14

Soldiers of Jah Army är för er som inte vet ett amerikanskt band från Arlington County, Virginia, nära Washington, D.C. Bandet startade 1997 med medlemmarna Jacob Hemphill (sång, gitarr), Bob "Bobby Lee" Jefferson (bas, song), Ryan "Bird" Berty (trummor), Ken Brownell (slagverk), Patrick O'Shea (keyboard). 

Gruppens första album producerades under vintern 1997 och hette "Creeping In". Albumet bestod av 13 låtar och var helt egenhändigt producerat. Det släpptes bara i 400 exemplar men fick uppmärksamhet på den lokala scenen. 
År 2000 kom nästa album med det självbetitlade namnet Soldiers of Jah Army. Man tog där in professionell hjälp i form av skivbolaget Lion & Fox Studios där veteranen Jim Fox medproducerade. Bandets tredje album Peace in a Time of War gavs ut 2003. Två år senare släpptes även en dubversion av skivan. Det sjätte och mest omtalade albumet gavs ut i januari 2006 under namnet Get Wiser. Skivan handlade, enligt sångaren Jakob Hemphill, om att folk helt enkelt ska bli visare. 

- Såhär säger Jakob själv om skivan. Det nya albumet kallas "Bli Visare" - som är själva idén. Vi som samhälle verkar ha skygglappar på oss. Med vår musik försöker vi att uppmärksamma människor på det som gör dem blinda. Till att göra det, måste vi tala sanning, få folk att bli visare. 

- Jakob berättar även att musiken är hans sätt att tala. "Jag känner att genom musiken finner jag ett sätt att uttrycka mig själv. Jag har aldrig varit särskilt bra på att uttrycka mig i konversationer, men det kan jag genom musiken. Det är mitt sätt att prata." 

Soldiers Of Jah Army's texter fokuserar på nutida frågor och framförallt händelser runt Washington, D.C. Musiken är i huvudsak ren reggae men även inslag av rock och hiphop kan höras.

I Januari i år kom deras nya platta "Stars and Stripes". Albumet innehåller sex låtar varav tre av dem är remakes från gamla album.    
1.   Stars and Stripes    
2.   To Whom It May Concern    
3.   Bleed Through    
4.   You Don't Know Me 2008    
5.   Revolution Cry 2008    
6.   Be Aware 2008 

Soldiers Of Jah Army Diskografi    
▪   Creeping In (1998)    ▪   Soldiers of Jah Army (2000)    ▪   Peace in a Time of War (2003)    ▪   Dub in a Time of War (2005)    ▪   Get Wiser (2006)    ▪   Get Wiser Live DVD (2007)    ▪   Stars and Stripes EP (2008) 

Jag tycker att SOJA's spelning på URF07 var ganska bra. Visst kändes det lite segt imellanåt och för er som minns så var det inte så mycket folk där. Men när låtar som "Rasta Courage" och "You don't know me" spelades så lät det som en fullsatt publik. 

Jag har en del kompisar som än inte förstått att reggaen har hjärtats rytm och är naturligt menad för människan :) Men en låt som alla verkar gilla, även om dem vanligtvis inte gillar reggae, är "Rasta Courage". Så om du vill få dina vänner att börja lyssna på reggae kanske just den låten är vägen in. 

/M

Dagens Tune!

Till minne av Joseph Hill så har vi idag dagens tune Culture - International Herb.
Detta är en livespelning från Reggae On The River 2005.


Have a nice sunday!

/M

Tack!

Ville bara säga tack för alla fina kommentarer till bloggen, det uppskattas mycket..

Vi kommer jobba hårt med att ge er så mycket info om reggae scenen så ofta som möjligt.

Skulle också vilja påminna att vi verkligen vill att ni kommenterar dom olika inläggen vi lägger upp, så vi vet om ni tycker det är informativ eller roligt eller dåligt eller vad ni nu tycker om det, på så sätt vet vi vad ni vill ha och inte. Denna blogg är inte till för mig och min bror utan för alla som älskar reggae.

Blessed love

S

Inför URF08 - Twinkle Brothers

image11

Twinkle brothers kommer från nordkustens ghetto Falmouth, Jamaica. De två bröderna Norman och Ralston Grant började tidigt att sjunga i söndagsskola och vid 6 respektive 8 år började dom även tillverka sina egna instrument, plåtburkar, träplankor och fiskelinor blev till trummor och gitarrer. Vid tidigt 60 tal så ställde bröderna upp vid lokala sångtävlingar och kom flera gånger till final men blev enligt dom själva bestulna på segern vid flera tillfällen.
Men så ett år vann dom den lokala finalen och fick åka till Kingston på slutfinal där dom även vann förstapris för både grupp och solo ( Norman ).

I mitten av 60 talet startade bröderna en grupp i sin hemstad Falmouth. Bandet kallades The Cardinals och var en blandning av banktjänstemän, medelklass och så bröderna som var dom enda "ghettoboysen". Dom spelade på olika hotell och nattklubbar runtom ön.

Några år senare beslöt sig bröderna att åka till Kingston för att spela in musik, efter ett år spelade dom in sin första grupp single "Matthew and Mark" på Treasure Isle label. Efter några år på olika bolag startade bröderna Twinkle label och har från mitten av 70 talet släppt över 60 album! Dom har turnerat i USA och Europa flertal gånger och besökt de flesta kända reggae festivaler.

Twinkle Brothers på The Belly Up Tavern, Solana Beach 14e Augusti 2007.

Vi ser verkligen fram emot deras spelning på URF08!

Bless

/S

Dagens Tune - Ett medley!

Dagens tune består för omväxlings skull av ett medley. Riddimet artisterna fantan mojah, spanner banner, natural black, floyd west, anthony b, richie spice, mr flash & perfect sjunger till heter Fyah Riddim.



Have a nice day.

/M

På djupet med Natural Black!

Natural Black är för många en numera välkänd artist. Något som kanske är mindre välkänt är att han tjänstgjorde i armén under en tid, innan han beslöt sig för att följa hans dröm. Att bli en reggaesångare.

image9

Reggaeartisten Natural Black heter egentligen Mortimer Softley och föddes i Guyana i Sydamerika den 16:e Mars, 1975. Med låtar som "Far From Reality" och "Nice It Nice" har Natural Black blivit lika välkänd i Jamaica som Europa. Natural Black flyttade i mitten på 90-talet till Jamaica för att spela in låtar med skivbolaget Big Ship label (Freddie McGregor). Natural Black har under sin karrär skapat musik med bl.a. Harmony House label (Beres Hammond), och Black Scorpio studio (Jack Scorpio). 

Folk talar om Natural Black som en man med stor tillgivenhet till Rastafari spiritualitet och reggae musik. Jämförd med Sizzla och Buju Banton har denne singer/dj blivit en av de stora artisterna inom dancehall genren. 

Natural Blacks tre senaste album: 
Jah Guide (2007) 
Love Gonna Conquer Evil (2007) 
Far From Reality (2006) 

Nice it Nice Live från Sundance 07


Natural Black är säkert en hyvens kille men efter lite research så verkar det som han lyckas hamna i trubbel ibland.

Läs mer här
Natural Black köpte stulen bil
Natural Black hotar på flygplats

Efter att ha blivit totalt såld på skivan "Far From Reality" för något år sen har jag lyssnat mer och mer på Natural Black. Jag såg, som så många andra, Natural Black förra året på URF. I mitt tycke så var hans spelning en av top tre på hela festivalen. Med en riktigt bra röst och bra energi framförde han låtarna med känsla som fick mig att gunga extra mycket.

Jag gråter inte blod om han inte dyker upp på URF i år men visst vore det glädje att få höra "Nice It Nice" live en varm augustikväll. Klyschigt, seen?

/M


Om Öland Roots 08

image11

Öland Roots är en festival med många svenska artister men också internationella. I år firar Öland Roots 5 år och det är utlovat att bli något extra speciellt under festivalen. På hemsidan kan man läsa att det ska byggas en mainstage utomhus vilket ska göra det lättare för alla besökare att se spelningarna.

Artister klara för Öland Roots 08:
Hoffmaestro & Chraa
Faya Dub
Navid Modiri och Gudarna
Kalle Bah
Black Prophet & Thunder Strike
Seyni & Yeliba
Nazarenes & The Roots Harmonics Band
Daniel Asher & The Covenant Band

Mer information om festivalen hittar ni på olandroots.com

Vi kommer självklart att uppdatera er med de senaste som händer kring Öland Roots 08.

/M


Om Reggae Sundance

Eftersom vi har en kategori som heter "festivaler" så kan vi inte utelämna en av de största festivalerna i Europa, Reggae Sundance!

Festivalen hålls, för er som inte vet, i Holland och har gjort så i 11 år. År 2006 så besökte 33.000 personer festivalen.

Information om årets festival.
Datum: 8-10 Augusti.
Plats. E3-Strand Eersel (NL)

Klara artister hittils i år:
Groundation
Junior Reid
Queen Ifrika
Twinkle Brothers ft. Della Grant

Enligt hemsidan kommer uppdateringar om priser, campingen och allt annat som är tomt just att komma inom kort.
Så fort hemsidan uppdateras så uppdaterar vi er!

image9

Natural Black på Reggae Sundance 2007.

Woooaah!

/Marcus

Video: Lutan Fyah & Turbulence!

Såhär på torsdagskvällen, nära helgen, så tänkte jag ge er en film som jag av en slump hittade. Det är Lutan Fyah och Turbulence som freestylar under en konsert på Sundance 2005. 

Undehållande och riktigt sköna one-drops(när bandet väl är med).


Visst blir man sugen på festival när man ser detta?

Inför URF08 - Groundation!

I skrivande stund är det bara 119 dagar kvar till Uppsala Reggae Festival. Med de första två artistsläppen klara så ser det ut att bli en rikigt bra festival år i igen! Jag har en tanke om att följa upp allt som händer till URF08. Så detta är den första delen i "Inför URF08".

Först vill jag dela med mig av tidigare erfarenheter, som t.ex. Groundations spelning bara någon vecka innan URF förra året. Det var en ganska regnig kväll i Uppsala, men på något sätt var det en väldigt lyckad spelning. Det är inte vanligt att en artist eller band låter bättre live än på skiva, men det måste jag säga att Groundation lyckas göra. Med en extrem timing och detaljer i musiken så bygger de upp låtarna på ett sätt som får mig att känna rysningar från nacken ner till tårna!

image7


Kort info om Groundation:
Grundat: 1998
Sångare: Harrison Stafford
Album:
1999 - Young Tree (Remastered 2002)
2001 - Each on teach one
2002 - Hebron Gate
2004 - We free again
2005 - Dub Wars
2006 -  Upon The Bridge

Som ni alla vet vid det här laget är Groundation klara för URF08 och vi hoppas väl alla att det blir, om möjligt, en ännu bättre spelning än förra året!

Bless

/M

På djupet med Pressure Busspipe!

En artist som för mig har vuxit ordentligt på den senaste tiden är Pressure Busspipe. Efter att ha hört låten "Be Free" började jag lyssna mer och jag måste ärligt säga att albumet "Love and Affection" håller väldigt hög klass, både musik och röstmässigt.

image6

Med en smooth röst har han fångat uppmärksamheten hos många i hans hemstad i Virgin Islands. Delyno Brown, som han egentligen heter föddes 5:e Augusti 1981 och startade tidigt med musik och började vid nio års ålder spela trumpet. Två år senare blev han medlem i Rising Stars Youth Steel Orkester där han lärde sig mer om musik genom att testa på andra instrument.

I gymnasiet började Pressure spela på skolkonserter, jazz och marschband. Vid 17 års ålder flyttade Pressure till USA för att avsluta gymnasiet. Väl i USA ställde han upp i några talang shows däribland Amateur Night på Apollo i Januari, 1999. Pressure slöt sig sedan med sex andra artister där de alla var riktade mot samma mål. Att sprida ordet om "His Imperial Majesty Emperor Haile Selassie 1st" genom skön reggae musik.

Pressure spelade sedan med samma grupp som förband till den internationellt stora reggaestjärnan Sizzla Kalonji, år 2000. Efter ett lysande uppträdande blev gruppen plötsligt åtrovärda och fick spela förband till artister som Capleton, Buju Banton, Bunny Wailer och Junior Reid.

Pressure valde senare att gå solo och uppträdde förband till bl.a. Sizzla, Elephant Man och multi platinum aritsten Sean Paul.

Han releasade sitt första soloalbum "The Pressure is on" 2004. 
Förra året släpptes hans senaste album "Love and Affection" som blivit väldigt omtalad.



Med låtar som "Be free" och "Ghetto Life"(se video) så hoppas iallafall jag att vi ser Pressure Busspipe på Uppsala Reggae Festival's nästa artistsläpp.
 
Much Love.

/M




Norris man Vs Sizzla / Judgement yard





Så det kan gå, en battle som spårar ur..

Detta är från Capletons show i St Mary 2007

Bob Marley's mor bortgången


Modern till den store ikonen Bob Marley dog tisdags i hennes hem i Miami, Florida. Cedella Marley-Booker blev 82 år gammal. Må hon vila i frid. Säkert står hennes son väntandes vid Mount Zion.

/M



Ninjaman vs Beenie man

Alltid kul att se artister freestyla! Här kommer ett lite äldre klipp med Ninjaman Vs Beenie man.

Vem tycker du freestylar bäst i denna video?


Dagens Tune!!

Culture - Why am i a rastaman

Culture är en av dom stora legenderna inom reggae scenen. Gruppen startades våren 1976 av medlemmarna Joseph Hill, Albert Walker
och Kenneth Dayes som i början kalldes African Disciples men som sedan byttes till Culture. Som alla vet så gick Joseph Hill bort den 19 Augusti 2006
i Berlin strax efter sitt uppträdande på Uppsala Reggae Festival,
vila i frid broder.

/ S



Klara artister till Summer Jam 08

Här är en sammanställd lista på de artister som hittils är klara för Summer Jam 2008. Och visst hittar vi ett gäng bra artister. Några av de jag inte skulle missa är T.ex. Pressure, Stephen Marley och Etana(eftersom hon fick ställa in på URF07). 

ALAINE * 
ALBOROSIE * 
BERES HAMMOND
BLACK DILLINGER * 
CECILE * 
CLUESO * 
CUNNINLYNGUISTS * 
COCOA TEA
COLLIE BUDDZ & THE NEW KINGSTON BAND * 
COMMON * 
CULCHA CANDELA
DUB INC. * 
DERRICK MORGAN * 
DR. RING DING * 
ETANA * 
GANJAMAN 
IRIE REVOLTES 
JAH CURE * 
JAHCOUSTIX & DUBIOS NEIGHBOURHOOD 
KEN BOOTHE * 
KI-MANI MARLEY 
LADY SAW * 
LOOPTROOP ROCKERS 
LUCIANO 
MISS PLATNUM * 
MONO & NIKITAMAN * 
PANTEON ROCOCO 
PATRICE * 
PETE PHILLY & PERQUISITE 
PRESSURE REBELLION 
ROY PACI & ARETUSKA 
QUEEN IFRICA 
STEPHEN MARLEY 
SHAGGY *
SEBASTIAN STURM & JIN JIN BAND 
SHANTEL & BUCOVINA CLUB ORKESTAR *
TOSH MEETS MARLEY * 
TARRUS RILEY 
THE BLACK SEEDS *
VOICEMAIL * 
ZIGGI & THE RENAISSANCE BAND *

Artistsläpp TVÅ på URF08!

image5

Idag kom det andra artistsläppet på Uppsala Reggae Festival 2008.
 

Nya artister som är klara: 
Lee"Scratch" Perry & Adrian Sherwood
Beenie Man
Twinkle Brothers
Queen Ifrika
Junior Natural
Chords
Zoro & The Libaration Band
King Far I Band
Driz & The Alarms
Glesbygden. 

Första intrycket var hmm.. har inte hört så mycket från dessa artister. Men från vad som har sagts runtomkring på forum och på URF's hemsida så ser jag fram emot Beenie Man, Lee "Scratch" Perry och Twinkle Brothers. En sak är iaf klar, det första artistsläppet hade riktigt stora namn.

Vad tycker ni om artistsläpp två?

Nu får vi låta detta smälta in och se fram emot nästa släpp!! 

Blaze it up !

/M

Gentleman på Berns i Stockholm.

image2

Igår kväll så var Gentleman på berns i Stockholm. Förväntningarna på den konserten var ganska stora. Vi hade alla tre sett honom på URF07 och även tidigare.

Betyg: 2 / 5

Det kändes direkt att spelningen hölls på "fel ställe". Målgruppen är inte vanligtvis dem som går på Berns. Efter att ha varit inne i lokalen en kvart så märkte vi hur konstig stämningen var. Folk stod stilla! Trots den relativt höga musiken. Folk drack vin och det fanns inte änns Red Stripe.

Visst kan stjärnor få vara sena med sina spelningar men denna kväll var det inte bra!
Vi var där klockan 21.00 i tanke om att vi skulle få trängas för att få bra platser långt fram. Det var inte förrens klockan kvart i tio det började bli en lagom publik. Hursomhelst så tog det 40 minuter innan de entrade scenen. Då hade man redan hunnit tröttnat lite. Till våran besvikelse så startade konserten på värsta möjliga sätt. Gentlemans tre körsångare fick köra varsina låtar och det var verkligen sloooow. Visst var dem duktiga på att sjunga och det va rätt skön musik men MAN KAN INTE BÖRJA EN KONSERT 40 MINUTER SENT OCH KÖRA TRE SLOWSTARTERS.

Till slut kom han in på scenen, Gentleman drog igång med några av de "nyare" låtarna från albumet Another Intensity.

Han fick igång publiken lite men det skulle bli svårt att hämta upp oss från all den väntan och sega starten.

En annan sak som vi ville ta upp var den stämningen som var under konserten. Folk dansade och hoppade men inte på det trevliga sättet som vi hade fått vara med om på Lutan & Mason konserten. Här var det mer att armbåga och trampa på varandra för att inte störa eller komma i vägen för en annan.

På Lutan & Mason var det 20 gånger mer ös än Gentleman. Ändå stötte ingen in i mig den kvällen. ALLA HADE SITT SPACE. Så ska det ju vara överallt.

Nej Berns är nog inte rätt för en reggaeartist att spela på. Fel folk och fel miljö. Det blev till slut så att vi gick 20 minuter innan det va slut.

Om Gentleman kommer till Sverige igen så kommer iallafall inte vi köpa biljetter. Det räcker med att ha sett honom två gånger.

Vad tyckte ni om spelningen?

Out

/En i reggae music crew



Lutan Fyah, Jah Mason And The Free People Band !

Torsdagen den 3:e April så hade i turen att få se Lutan Fyah & Jah Mason på Södra Teatern i Stockholm.

Betyg: 4,5 / 5

Förväntningarna var stora redan innan spelningen. Vi kände direkt sköna vibes och en riktigt skön stämning i loungen när vi stod och drack våra Red Stripe's. Det spelades sköna låtar och stället var riktigt nice.

När väl konserten drog igång så var allt rätt, lagom mycket folk, perfekt lokal och en taggad publik. Lutan startade och drog igång med galen energi. Det tog inte många sekunder innan hela Södra teatern gungade!

Lutan Fyah under första delen av konserten.

image4

Någon halvtimme in på Lutan's uppträdande så tog vi en kort paus och gick ut till loungen och tog lite dricka.
En öl blev två och rätt som det var hörde vi att Jah Mason börjat köra.

In i massan igen och vi hamnade till och med längst fram vid scenen. Ingen av oss hade tidigare sett Jah Mason live men med låtar som "My Princess Gone" och "Mi Chalwa" så förstod vi att det skulle bli bra. Det vi inte visste var att det skulle bli mycket bättre än bara 'bra', det va gryyymt. Jah Mason har verkligen en kraftig röst och han vågade gå loose på scen.

Höjdpunkten på kvällen var sista 10 minuterna då Lutan kommer tillbaka upp på scen och de båda bara ler mot varandra. Man såg verkligen att dem tyckte det va kul att vara på scen. Som ett avslut på detta inlägg så kommer här en film från just de sista minuterna från konserten. 


Tack alla som var där, det va en grym kväll på alla sätt. Det är så en konsert ska se ut!

Blessed

/En av dem längst fram i publiken


Välkommen till Reggae Music Bloggen.

image1

Idén med denna blogg är att vi ska få skriva av oss gällande allt inom reggae. Här kommer du kunna läsa om de spelningar vi varit på, nya låtar, roots, dancehall, evenemang med mera! Så vi hoppas att du kommer titta in hit så ska vi försöka att hålla bloggandet igång!

Ännu en gång, Välkommen!

/Crew



RSS 2.0