Inför URF08 - Twinkle Brothers

image11

Twinkle brothers kommer från nordkustens ghetto Falmouth, Jamaica. De två bröderna Norman och Ralston Grant började tidigt att sjunga i söndagsskola och vid 6 respektive 8 år började dom även tillverka sina egna instrument, plåtburkar, träplankor och fiskelinor blev till trummor och gitarrer. Vid tidigt 60 tal så ställde bröderna upp vid lokala sångtävlingar och kom flera gånger till final men blev enligt dom själva bestulna på segern vid flera tillfällen.
Men så ett år vann dom den lokala finalen och fick åka till Kingston på slutfinal där dom även vann förstapris för både grupp och solo ( Norman ).

I mitten av 60 talet startade bröderna en grupp i sin hemstad Falmouth. Bandet kallades The Cardinals och var en blandning av banktjänstemän, medelklass och så bröderna som var dom enda "ghettoboysen". Dom spelade på olika hotell och nattklubbar runtom ön.

Några år senare beslöt sig bröderna att åka till Kingston för att spela in musik, efter ett år spelade dom in sin första grupp single "Matthew and Mark" på Treasure Isle label. Efter några år på olika bolag startade bröderna Twinkle label och har från mitten av 70 talet släppt över 60 album! Dom har turnerat i USA och Europa flertal gånger och besökt de flesta kända reggae festivaler.

Twinkle Brothers på The Belly Up Tavern, Solana Beach 14e Augusti 2007.

Vi ser verkligen fram emot deras spelning på URF08!

Bless

/S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0