På djupet med Natural Black!

Natural Black är för många en numera välkänd artist. Något som kanske är mindre välkänt är att han tjänstgjorde i armén under en tid, innan han beslöt sig för att följa hans dröm. Att bli en reggaesångare.

image9

Reggaeartisten Natural Black heter egentligen Mortimer Softley och föddes i Guyana i Sydamerika den 16:e Mars, 1975. Med låtar som "Far From Reality" och "Nice It Nice" har Natural Black blivit lika välkänd i Jamaica som Europa. Natural Black flyttade i mitten på 90-talet till Jamaica för att spela in låtar med skivbolaget Big Ship label (Freddie McGregor). Natural Black har under sin karrär skapat musik med bl.a. Harmony House label (Beres Hammond), och Black Scorpio studio (Jack Scorpio). 

Folk talar om Natural Black som en man med stor tillgivenhet till Rastafari spiritualitet och reggae musik. Jämförd med Sizzla och Buju Banton har denne singer/dj blivit en av de stora artisterna inom dancehall genren. 

Natural Blacks tre senaste album: 
Jah Guide (2007) 
Love Gonna Conquer Evil (2007) 
Far From Reality (2006) 

Nice it Nice Live från Sundance 07


Natural Black är säkert en hyvens kille men efter lite research så verkar det som han lyckas hamna i trubbel ibland.

Läs mer här
Natural Black köpte stulen bil
Natural Black hotar på flygplats

Efter att ha blivit totalt såld på skivan "Far From Reality" för något år sen har jag lyssnat mer och mer på Natural Black. Jag såg, som så många andra, Natural Black förra året på URF. I mitt tycke så var hans spelning en av top tre på hela festivalen. Med en riktigt bra röst och bra energi framförde han låtarna med känsla som fick mig att gunga extra mycket.

Jag gråter inte blod om han inte dyker upp på URF i år men visst vore det glädje att få höra "Nice It Nice" live en varm augustikväll. Klyschigt, seen?

/M


Kommentarer
Postat av: roachclip

Seen :)

2008-04-12 @ 23:52:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0