Gentleman på Berns i Stockholm.

image2

Igår kväll så var Gentleman på berns i Stockholm. Förväntningarna på den konserten var ganska stora. Vi hade alla tre sett honom på URF07 och även tidigare.

Betyg: 2 / 5

Det kändes direkt att spelningen hölls på "fel ställe". Målgruppen är inte vanligtvis dem som går på Berns. Efter att ha varit inne i lokalen en kvart så märkte vi hur konstig stämningen var. Folk stod stilla! Trots den relativt höga musiken. Folk drack vin och det fanns inte änns Red Stripe.

Visst kan stjärnor få vara sena med sina spelningar men denna kväll var det inte bra!
Vi var där klockan 21.00 i tanke om att vi skulle få trängas för att få bra platser långt fram. Det var inte förrens klockan kvart i tio det började bli en lagom publik. Hursomhelst så tog det 40 minuter innan de entrade scenen. Då hade man redan hunnit tröttnat lite. Till våran besvikelse så startade konserten på värsta möjliga sätt. Gentlemans tre körsångare fick köra varsina låtar och det var verkligen sloooow. Visst var dem duktiga på att sjunga och det va rätt skön musik men MAN KAN INTE BÖRJA EN KONSERT 40 MINUTER SENT OCH KÖRA TRE SLOWSTARTERS.

Till slut kom han in på scenen, Gentleman drog igång med några av de "nyare" låtarna från albumet Another Intensity.

Han fick igång publiken lite men det skulle bli svårt att hämta upp oss från all den väntan och sega starten.

En annan sak som vi ville ta upp var den stämningen som var under konserten. Folk dansade och hoppade men inte på det trevliga sättet som vi hade fått vara med om på Lutan & Mason konserten. Här var det mer att armbåga och trampa på varandra för att inte störa eller komma i vägen för en annan.

På Lutan & Mason var det 20 gånger mer ös än Gentleman. Ändå stötte ingen in i mig den kvällen. ALLA HADE SITT SPACE. Så ska det ju vara överallt.

Nej Berns är nog inte rätt för en reggaeartist att spela på. Fel folk och fel miljö. Det blev till slut så att vi gick 20 minuter innan det va slut.

Om Gentleman kommer till Sverige igen så kommer iallafall inte vi köpa biljetter. Det räcker med att ha sett honom två gånger.

Vad tyckte ni om spelningen?

Out

/En i reggae music crewKommentarer
Postat av: Oscar

Jag håller verkligen inte med er om konserten, jag tycker det var en bra konsert :)

2008-04-10 @ 14:28:17
Postat av: M

Kul att du tycker det. Så att det fanns folk som gillade spelningen.

Tror våra förväntningar var för stora efter att sett Lutan Fyah & Jah Mason konserten.

2008-04-10 @ 14:46:17
URL: http://reggaemusic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0